Két magyar nő megcsinálta az esküvőbiznisz Airbnb-jét

Elsőre furcsának tűnhet, pláne magyar fejjel, hogy idegeneket engedjünk be az esküvőnkre, ami a legtöbb ember életében az egyik legmeghittebb családi élmény. Indiában viszont, ahol az esküvők inkább hatalmas és költséges népünnepélyre hasonlítanak, már sokkal logikusabb a rendezvény megnyitása turisták előtt, akik fizetni is hajlandóak a különleges élményért. Erre érzett rá két fiatal magyar nő, akik fél év alatt pályára állították az esküvőipar Airbnb-jét.

Esküvőkre járni szuper szórakozás, pláne, ha a házasulandó pár a miénktől nagyon különböző kulturális háttérrel rendelkezik, mert így a bulizás mellett egy csomó számunkra egzotikus hagyományt is megismerhetünk.

Csak hát általában az ember nem távoli országokban jár vadidegen emberek esküvőire, hanem a szülőhazájában rokonai és barátai lakodalmán vesz részt. Ezek ugyan többnyire jó bulik – a megható pillanatok után büntetlenül leihatjuk magunkat, találkozhatunk régen látott ismerősökkel, és vonatozhatunk a talajrészeg nagybátyánkkal Demjén Rózsira –, de kulturális izgalmakat biztosan nem várhatunk tőlük.

Azoknak viszont, akik utóbbira vágynak, egy magyar startupnak köszönhetően most már van lehetőségük pénzért távoli esküvőkre látogatni és ezeken keresztül testközelből megtapasztalni a helyi tradíciókat.

Két magyar nő megcsinálta az esküvőbiznisz Airbnb-jét
Fotó: Join My Wedding

Esküvők Indiában: hatalmas buli és hatalmas iparág
India azért is különösen jó terep egy ilyen szolgáltatás beindítására, mert az ottani esküvők mind méretre, mind jelentőségre sokkal nagyobbak az európaiaknál. Az országban sokféle etnikai, vallási és kulturális hagyomány él egymás mellett, így az egyes esküvők között markáns eltérések lehetnek, az viszont közös pont, hogy sokáig, akár napokig tartanak, rengeteg ember részvételével, és teli vannak izgalmas szertartásos elemekkel. A nagyobb városokban ma már többnyire európai értelemben vett szerelmi házasságokra kerül sor, vidéken még erős a családok által egyeztetett házasságok hagyománya.

Forrás: index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük