Több száz programmal jön a házasság hete

Február 12-től kezdődően – ahogy 2008 óta minden évben – a házasság, annak értéke és jelentősége köré szervezett programokra kerül sor országszerte, illetve a határon túl is. A házasság hetéhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert személyiség csatlakozott már, kifejezve elköteleződését a házasság ügye iránt. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Mintegy húsz éve, négy kontinens 21 országában ünneplik a házasság hetét február második hétvégéjétől kezdődően.

Több száz programmal jön a házasság hete
Forrás: Shutterstock

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával, számos település, közösség részvételével.

A kapcsolódó programok száma mindig igen tekintélyes: az idén is több mint 250 előadás, kulturális program hivatott ráirányítani a figyelmet a házasság, a család fontosságára több helyszínen, határon innen és túl.

Február 12., a házasság világnapja. Az 1981-ben Amerikából indult kezdeményezés február második vasárnapján arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy noha a házasság a mai világban több helyen válságba került, léteznek jó, boldog és tartós házasságok is. A házasság érték, olyan lelki és gazdasági közösség, amely biztos alapot jelent a családalapításhoz.

Az idén is a házasság világnapján, vagyis február 12-én indul a házasság hete rendezvénysorozat (idei szlogenje: Veled kiteljesedve), amelynek házaspár-arca az idén Madarász Isti filmrendező és felesége, Kerekes Monika.

A központi programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Forrás: hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük